Av. Ceren KALAY EKEN

Yönetim Kurulu Adayı | Sicil No: 18881

1982 yılında Ordu’da doğan Ceren Kalay Eken, ilk, orta ve lise öğrenimini Muğla’da tamamlamıştır. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2005 yılında mezun olmuştur. Avukatlık stajını Ankara Barosu’nda tamamlayarak 2006 yılından itibaren Ankara Barosu’na bağlı olarak avukatlık yapmaktadır. Meslek hayatının son 10 yılında, yoğunlukla çocuk ve kadın hakları başta olmak üzere, mağdur hakları üzerine çalışmıştır.

Ankara Barosu’nun Avukat Hakları, Çocuk Hakları, Kadın Hakları, İnsan Hakları, Mülteci Hakları, Gelincik Projesi ve CMK gibi birçok kurulunda üye ve eğitici olarak görev almış olup, 2018-2020 döneminde Çocuk Hakları Merkezi Genel Sekreterliği görevini üstlenmiştir. 2021-2022 yıllarında ise Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanlığı’nı yürütmüştür. Bu dönemde, Ankara Barosu Toplumsal Cinsiyete Dayalı Ayrımcılık, Şiddet, Cinsel Taciz ve Saldırıya Karşı Politika Belgesi yazımı için oluşturulan çalışma grubunun kolaylaştırıcılığını üstlenmiştir. Ankara Barosu’nun kadın, çocuk ve tüm dezavantajlı kişilere yönelik şiddetle mücadele dosyalarının takibini yürüten Gelincik Projesi’nin 2017 yılından bu yana rehber avukatlarındandır. Baro kapsamındaki eğitimlerde Ceza Muhakemesi Kanunu’nda çocuk hakları, mağdur çocuk hakları, kadın hakları ve uzlaştırma kurumunu anlatmıştır. Ayrıca, Ankara Barosu Staj Eğitimi’nde toplumsal cinsiyet eşitliği üzerine verilen seçimlik dersin kolaylaştırıcılığını da yürütmüştür. Kadın ve çocuk hakları ağırlıklı olmak üzere ceza hukuku ve aile hukuku alanında çalışmalar yürütmektedir. Ayrıca arabulucu ve uzlaştırmacı olup, 2018 yılından bu yana aktif olarak arabuluculuk ve uzlaştırma yapmaktadır.

Kadın, çocuk, mülteci gibi ayrımcılık mağdurlarına ilişkin mağdur hakları çalışmaları yanı sıra, birçok üniversite tarafından davet edilerek panel, söyleşi, kariyer günleri ve topluluk eğitimlerinde konuşmacı olarak yer almıştır. Kayseri ve Eskişehir Baroları’nda Kadın Hakları ve Gelincik Merkezi işleyişi üzerine seminerlerde anlatıcı olarak yer almıştır. TBB Kadın Hakları Komisyonu Yürütme Kurulu’nda Ankara Barosu’nu temsilen bir dönem görev yapmıştır. Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezi adına Ankara’daki birçok okulda öğretmenler, idari personel ve lise öğrencilerine yönelik olarak çocuk hakları anlatmıştır. 2022 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen Anayasa Mahkemesi’ne Bireysel Başvuru Yarışması ve KızBaşına tarafından düzenlenen Kurgusal Duruşma Yarışması’nda jüri üyelikleri yapmıştır.

Çocuk Alanında Çalışan Avukatlar Ağı (ÇAÇAV) üyesi olan Av. Ceren Kalay Eken, aynı zamanda akran çatışması çözümü üzerine çalışmalar yürüten Akrander Derneği’nin kurucu üyelerindendir. Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği üyesi olup, Ankara Kadın Dayanışma Vakfı’nda 2016 yılından bu yana gönüllü olarak danışmanlık hizmeti vermektedir. 29 Ekim Kadınları Derneği Yönetim Kurulu üyesidir. İleri seviyede İngilizce bilmekte, yanı sıra başlangıç düzeyinde İtalyanca ve İspanyolca öğrenmektedir.